Och hur skenhelig som helst

Okej, jag är väl inte världens mest ärliga människa. Ibland.
 
Till exempel ogillar jag att prata i telefon samtidigt som jag kör bil. Ändå svarade jag när någon undersökningsmänniska ringde medan jag körde hem från affären. "Vi har bara ett par frågor, det tar någon minut. Har du tid?" frågade hon. "Ja" svarade jag och växlade upp till fyran. Det visade sig att undersökningen råkade handla om telefonvanor. Sista frågan var om jag någonsin pratar i telefon medan jag kör bil. "Nej..." ljög jag och bromsade in vid ett övergångsställe. Inte så ärligt, men jag kunde liksom inte med att säga att jodu, jag sitter faktiskt här och klämmer in telefonen mellan axeln och örat as we speak!
 
Och så idag. För bara en liten stund sedan. Ett företag som tillverkar blöjor hade en tävling där jag skulle svara på några frågor och sedan ge MITT bäst tips för att hjälpa mitt barn att somna gott. Jag bredde på lite för mycket. Skrev någonting om att varva ner genom att ha dämpad belysning, lugn musik, massage, bad, saga, vaggvisa. Det mesta är ju sant, men allting sker vanligtvis inte på samma kväll. Det blir spridda skurar och antingen eller. Blir det bad hinns inte massagen med, blir det väldigt sent tvättar vi utan att bada. Vid sju ska han ju sova, eller åtminstone vara på god väg.
 
"Jag vet ju själv hur svårt det är att somna när jag är uppe i varv" skrev jag med min vänsterhand medan högerhanden var upptagen med att peta bort torkad gröt ur näsan på bebisen som låg bredvid. Hur skenheligt som helst.
 
Men herregud är klockan redan kvart i sju?!

Kommentera här: