Too little too late

Efter en lång och intensiv dag sitter jag nu äntligen i soffan med en godisskål bredvid mig.

Det är konstigt vad ens behov kan förändras. Innan jag blev gravid hade jag lätt kunnat slänga i mig hela innehållet alldeles själv. Nu sitter jag och tar en bit då och då, ganska "vuxet" och "lagom". Det smakar inte alls lika gott. Mest längtar jag bara tillbaka till sängen (somnade vid nattningen så jag är uppe nu igen....känns en aning meningslöst).

En grej om feminism som är lite tråkig. Fast bra såklart. Tråkig på det tragiska sättet. Plötsligt ser jag filmer med andra ögon. Istället för att slukas upp av handlingen räknar jag män, det kryllar nämligen av dem. Aldrig tänkte jag på det när jag var yngre. Aldrig ifrågasatte någon det. Först nu förstår jag hur skevt det är.

Förresten nu var det en kvinna i filmen!

Hon blev mördad av en man.

Déjà vu

Jag läste igenom några inlägg på min gamla blogg och hittade det här:
 
 
 
Läget kändes med ens väldigt hopplöst. Jag önskar att jag hade kunnat skriva att ÅH jag är ju precis där jag vill vara nu och vet hurdant liv jag vill ha, vad jag vill göra och var jag vill bo. Om jag hade skrivit det hade jag dock ljugit mina fingertoppar svarta (antar att det är de som blir svarta när en skriver lögner på datorn).
 
Men ärligt talat. Med handen på Bibeln och hjärtat i halsgropen. Hur långt har jag tagit mig från tvivlet och den där gnagande oron?
 
Jag undrar fortfarande vem jag är och vem jag vill vara. Funderar än idag på ifall jag gjorde fel när jag sa upp mig och flyttade tillbaka till Småland. Visst är jag väl glad att jag bor här nu, men hur hade allting blivit om jag hade stannat kvar i Stockholm bara ett litet tag till? Kanske sökt nytt jobb istället för att gå den där kursen i Tranås? Hade jag mått bättre då? Hittat fler vänner? Hittat mig själv? Hade jag kommit på vad det är jag vill göra?
 
Jag kan riktigt höra min psykologs röst i huvudet, när hon uppmärksammar mig på allt "tänk om"-tänk jag ägnar mig åt. Det här skulle ju eventuellt kvala in i den kategorin. Tur att jag ska dit på måndag.

Vilket klipp(?)

Ikväll klickade jag mig in på en hemsida och bokade en KLIPPTID. På måndag!
 
Googlade sedan "litet huvud frisyr" eftersom jag har ganska litet huvud i förhållande till min kropp. Ville liksom se ifall många kände igen sig och vad de i så fall har för frisyrer.
 
Här har vi tre bilder som kom upp:
 
 
Minus:
Har ej lockigt hår.
Skulle inte orka upprätthålla frisyren (sätta spännena på plats) jämt och ständigt.
 
Plus:
Frisyren passar till bar överkropp, dvs enda modet jag kommer att orka med under de varma sommardagarna.
 
 
 
Minus:
Vill ej tatuera mig.
 
Plus:
Lätt frisyr: klipp kort, tvätta, sov med blött hår.
Enkelt att upprätthålla minen (tänk att Pelle säger: "Du sa ju att du inte ville ha chips?")
 
 
 
Minus:
Blir tvungen att avboka klipptiden och istället spara ut håret i fem år.
 
Plus:
Ljust linne = sommarvänligt.
Får en ursäkt att börja använda hörselkåpor *bye bye barnskrik och sambotjat*.
Eftersom jag inte kommer klippa håret på fem år sparar jag HUR MYCKET PENGAR SOM HELST.
Blir troligtvis miljonär.
 
 
Jaaahaa. Numero TRE blir alltså det vinnande bidraget! *knyter näven i vrede över att behöva avboka efterlängtad klipptid*
 
Nämen seriöst. 
 
Detta var min favoritfrisyr: